Liefde -Aquarius

Eerlijkheid, transparantie, zuiverheid, puurheid, gelijkelijk delen, harmonie, barmhartigheid, gelijkwaardigheid, respect voor anderen als voor zich zelf is liefde op alle vlakken, op alle niveaus in de vorm van “het zorgen van“.

Het zorgen voor” is meer Vissen tijdperk, oude energie dat in val is en dat verder daardoor afneemt. Het is meer betuttelend, gevoel om voor iemand te zorgen, soms puur fysiek. Dit zorgen voor kan mensen uithollen. Door verantwoordelijk te voelen voor anderen en dan eigen verantwoordelijkheid vergeten en legt alles buiten zich neer: het lijkt liefde, echter is liefdeloos.

Uithollen resulteert in wrijvingen, verwachtingspatronen, teleurstellingen bij de ontvanger van hulp die zich afhankelijk opstelt en ook bij de hulpbieder die verder uitholt en uiteindelijk vastloopt.

Hulp geven heeft alleen zin als eerst men zich zelf kan helpen: sterk zijn, krachtig zijn, goed op beide benen staan. Dit is de basis om te kunnen helpen door inzichten te geven : laten zien waarom iets zo is, waarom men een bepaalde fout maakt of waarom men ziek is. Hierdoor kan de persoon zelf die hulp krijgt op eigen kracht door inzichten zich zelf te helpen. Niemand wordt afhankelijk.

Liefde als hoogste vorm van harmonie en evenwicht, van onbaatzuchtige liefde, van geven zonder te nemen. Volkomen geven, geeft de beloning en erkenning van God. Dat is Zelf Liefde en naar anderen toe zonder je te bewegen op een punt onder het hoogmenselijke harts-niveau, grijpend als een dier.

Liefde van God als Wil ontvangen door volkomen gelouterd het leven toe te laten komen: Gods Wil dat dwingend en sturend is, te leven. Wil en Macht stroom.

Liefde van God als Liefdevolle Levensenergie ontvangen in het hart om te zijn en van daaruit te scheppen. Leven als Zoon van God. Liefde en Wijsheid stroom.

Liefde van God als Waarheid ontvangen via het innerlijke, vanuit interactie met je wereld en vanuit Actieve Intelligentie. Dat de vrucht is van Gods Wil en Levensenergie.

Wijsheid als intuïtie, als de zuivere instroom van weten en van kennis, niet van een geloof, een religie of een sekte maar van weten, van een zelfstandig weten van directe kennis, niet voorgeschreven, noch geleid, doch versterkt naar ieders mogelijkheid en talent.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Artikel